About me

My photo
Parit Buntar!, Penang, Malaysia
Bathroom singer,engineer to be,Bachelor of Polymers Engineering(USM),Ex-KMPPian (batch 2011/2012),Ex-SMK SBP(2006-2010), Kalau rasa plastik abadi jangan muncul depan aku. email: zara_madinah@yahoo.com.my

Monday, 21 October 2013

Let Go!



Aku stress,
bila orang lain pertikaikan apa yang aku buat tanpa sebab,
bila orang lain cakap pasal aku tanpa nak peduli pun apa sebab aku buat macam tu,
bila orang lain pandang remeh dengan apa yang aku ada,
Ni la diri aku,
NOBADY SAID THAT YOU HAD TO LIKE IT!
Ya,
memang aku salah.
aku ulang MEMANG AKU SALAH,

Everyone makes a mistakes in life but doesn't mean they have to pay for the rest of their life.
Nak explanation mehhh cakap dengan aku.
Aku boleh cuba untuk explain kat hg.Tapi pernah ka hg bagi peluang kat aku untuk cakap?Mempertikaikan itu ini.
Tanpa penjelasan senang-senang buat konklusi
Konklusi yg menyakitkan hati
Konklusi tanpa kebenaran yg sepatutnya hg tau?
Cukaplahhh sampai sini..
Sudahlah setakat sini...
Aku dah penat sangat.SANGAT.
Kalau hg nak teruskan jugak cerita gila ni hg teruskan laa.Aku dah tak mampu.TAK MAMPU!
Now,i'm strong enough to let you go.
just go and find your happiness.
I always support whatever u do!
Kalau jodoh kita jumpa lagi dengan cara yang lain.

p/s:zaman sekarang susah.kebenaran kena simpan dalam poket.kalau tanya nak explaination x?orang akan cakap hg perasaan.ahhh lantak la.aku dah give up.Bak orang putih cakap giving up deosn't mean you are weak,sometimes it means you are strong enough to let go..

yang benar,
cikcikedis

Sunday, 6 October 2013

Everything Happens For a Reason

Assalammualaikum,

Selalunya kita akan cuba baiki balik benda yang kita dah fakapkan selama ni.
TAPI tak semua kita boleh baiki balik apa yang kita dah buat.
TAPI aku dah cuba kan?
YES,
I admit it,
Im still waiting for something that i know won't happen!
YES,
I also admit yang aku memang banyak fakapkan benda selama kita kawan!


yang benar,
cikcikedis

Housemate Style!

Assalammualaikum!
semalam aku hapdateeee entry rabak kan?hari ni kita chill ja dulu.Esok2 kita sambung buat entry rabakk lagi.Actually bukan entry rabak tapi benda yg dh aku fakapkan..hahaha
Hari ni nak cerita pasal housemate aku.Hidup kami ibarat kais pagi makan pagi.Makanan tu banyak cuma MALAS nak masak!Masa nak masuk rumah ni dulu kira susah jugak la sebab kami merayu kat tuan rumah ni suruh bagi sewa jugak sebab dia memang nak buat homestay.Rumah sini tak banyak.Ada tu ada la tapi jauh.Dalam rumah ni ada 6 orang.Masalahnya seko pun tak waras.HAHAHA

Train diri untuk kurus tapi hancur jugak sebab ada 2 ketoi saka ni yang kuat makan!haha

Ni rumah kami yg omeyyyy!

Housemate yang menghidupkan mood gampang aku!HAHA
P/S:tutup buku lama buka buku baru!

yang benar,
cikcikedis

Saturday, 5 October 2013

Kadang-kadang!



Kadang-kadang,
kita marah orang lain sebab kecewa dengan diri sendiri,
kita bagi harapan kat orang padahal kita tak mampu tunaikan,

Kadang-kadang,
kita harapkan orang lain mampu ubah kehidupan kita,
kita harapkan semua berubah seperti yang kita nak,

Kadang-kadang,
kita tak sedar berlakunya sesuatu atas sebab yang tersendiri,
kita memberontak nak tahu sebab itu.

Kadang-kadang,
manusia sentiasa mahukan lebih dari apa yang diberi olehNya,
manusia mahukan apa yang orang lain ada.

Kadang-kadang,
manusia itu sendiri tidak tahu erti syukur itu apa,
manusia menunding jari bila berlaku sesuatu diluar jangkaannya.

Kadang-kadang,
saya kecewa dengan awak,
saya lakukan yang terbaik untuk puaskan hati awak,
saya lakukan diluar kemampuan saya,
kesanggupan itu memperlihatkan kebodohan saya kepada umum,
TAPI saya sanggup asal awak puas,
asal awak bahagia itu lebih dari cukup,
andai ini penebus dosa saya kepada awak,
saya SANGGUP!
sebab awak SAHABAT saya!

p/s:Although it hurts I'll be the first to say that I was wrong

yang benar,
cikcikedis

Tuesday, 1 October 2013

Senior beb!

Assalammualaikum.

wooooww.lama gila x update blog.Wa bajettt YDP MPP ja.haha
Ok sem ni memang paling mencabar la bagi aku.Aku kena halau dari hostel dan terpaksa menyewa kat luar.
Point untuk masuk desasiswa x cukup!Gila la.Padahal aku dah cukup aktif dah rasanya (bagi aku la.hahaha)
Allah itu Maha Adil.Semua kawan2 yang sekutu,sekufu,sedarjat,sekepala dengan aku semua TAK DAPAT HOSTEL jugak.HAHAHA Kira positifnya kat sini,Allah S.W.T sebenarnya dah mudahkan urusan kami.Tak dak la tergapai-gapai kami nak cari housemate.Housemate aku pulak x dak seko pun yang waras.Semua otak bengong-bengong ja.

First day jadi senior 2nd year, ada sorang budak india ni
"akak,pusat bahasa kat mane?".
Aku pun dengan penuh sifat AKAK tu p tunjuk direction!HAHA 

Sekian hapdateee hari ni utk hari esok!


p/s:Coming soon! Rumah sewa-style!HAHA USM yg buat kami jadi macam ni!

yang benar
cikcikedis