About me

My photo
Parit Buntar!, Penang, Malaysia
Bathroom singer,engineer to be,Bachelor of Polymers Engineering(USM),Ex-KMPPian (batch 2011/2012),Ex-SMK SBP(2006-2010), Kalau rasa plastik abadi jangan muncul depan aku. email: zara_madinah@yahoo.com.my

Tuesday, 28 May 2013

Naik Menyampah!

Assalammualaikum.. 
aku bengang betoi la dengan PPKT USM ni.Macam hauk betoiiiii.
*ppkt=pusat pengetahuan komunikasi & teknologi *hauk=teruk tahap dotdot

Semua benda nak block.Sampai nak buat assignment apa pun tak boleh.Kalau search web yang boleh bukak cuma web indon.hadoiiiiiii tolong laaaa.Ingat budak sekolah ka nak sekat2?Bila ada orang persoalkan awat block web2 ni layan mau tak mau ja "tak suka cable/wifi yang ppkt letak syarat beli brdband atau guna yes"

staf ppkt bagi alasan like kak pah listen! "tak suka malaysia duduk luaq negara".Hanginnnn betoiiii la aku.Dah la tu kalau download lebih 3.6G automatik kena block.Kalau dah kena block tu kena herettt pc/laptop/henpon bagi techncian depa check.Ada kerja pulak nak heret p heret mai! *&^$^
Yang latest buat aku geram sangat tu SHOUTBOX pun depa blockkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk! aaaaeeeeeeeiiiiiiiiii geramnya akuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!

P/S:entry ini sedikit menganjing!hahaha geram bebeno hakuuu.oke ni pun kira hapdettt jugak kn? :P
yang benar
cikcikedis


Sunday, 26 May 2013

Exam Fever!

Assalamualaikum!
Wa dahhhhhhhhhhh nakkkkkkkkkkkkk exammmmmmmmmmmmmm..huwaaaaaaaaaaaaaaaa!
ok.ini menganjing.hahaha doakan aku ye.Aku cuba nak baiki pointer sem lepas tapi duk nampak macam lagu tu jugak.aaahhhh asal lulus sudaaahhh


assigment menimbunnnnnnn!

keepcalm and watching runningman!hahaha
p/s:Doakan aku! kenang daku dalam blogmu!hahaha
yang benar
cikcikedis

Mandi laut! :P

Assalamualaikum!

macam biasa minggu lepas wa balik rumah lagi.hahaha statement tak menahannnn.Apa yang best kali ni?setiap kali balik aku rasa.Nikmat dia perghhhhhh.Letak kepala terus lelap kalau kat rumah.Kat hostel pulak godek-godek kiri godek-godek kanan haraammm tak lelap jugakkk. Tak percaya?nanti p belajaq duduk hostel,study mcam orang gila lepas tu balik guling atas katil kat rumah.Perasaan yg tak dapat di ungkap dengan kata-kata.Trust me,I'm engineerr.cewaaahhhhh.Balik hari tu aku mandi laut!last aku mandi laut rasanya masa aku sekolah rendah nuhhhhhh.Nostalgia gila la kan?hahaha

adik wa yg pakai baju biru tu!dia unik sikit sebab dia gelappp.haha

 

ombak rindu :P

ada masa mai la balik pulau.Wa berani jamin terbaikkk dr ladanggg!

one of the reason why i'm really love this place! :)
p/s:dialog wa dengan roommate pagi tadi
roommate:ima tak pergi kelas ke ?
wa:mana ada.saya tetido tadi.xperasan pulak dah lewat.
roommate:<gelang kepala terus keluar p kelas>
wa:<macam biasa wa memang suka bajet pandai.Tapi result yang hadoooo>

yang benar
cikcikedis

Sunday, 19 May 2013

desa ohhh desaaa!

Assalamualaikum.

sedih betul la aku hari ni.Bangun2 tido terus terkam laptop nak tengok dapat hostel ka x untuk next sidang.Dah la loading punya lama tengok2 x dapat..huwaaaaaaaaaaaa koniciwa betol la gua pagi2 ni.Apa2 pun positif ja la sebab kawan gua pun ramai yang x dapat.wahahaha jadi kalau kena duk luar pun ok lagi sebab ada kawan2.hehe sekarang tengah buat rayuan pemohonan desasiswa. *rasa nak teriakkk*. Ramai yang x dapat hostel mungkin sebab intake kali ni lagi ramai.I hate juniorrrs! booooooooo


p/s:Ani-junior sidang 13/14!boooooooooooooo
yang benar
cikcikedis

Sunday, 12 May 2013

USM Style-Awesome Week!

Assalammulaikum!
ehemmm esok dah mula kelas malam ni boleh duk update blog pulak kannnn.Alhamdullilah sepanjang minggu ni aku berjaya mengisi masa aku yang 24jam tu dengan aktivi yang terbaikkk.Selalunya tido study ja kerja aku.hoho

1)Multicultural Fair & Food Fair

best jugak multicultural fair ni.Dalam semua orang duk heboh rasist la apa kejadah la USM-Kejut buat event yang libatkan semua kaum untuk jadi ajk/peserta.Such a awesome event.Sebab cina,melayu,india, semua bagi komitmen yg tinggi.Congratz guys! :)

melawat booth pelbagai bangsa!gua kan YB.gua melawat ja.haha

AJK booth korea tak bagi gua cuba.sedeeeehhhh :(


malam pulak ada fashion show+tarian kebudayaan n etc!

 2)Netball MIMATES

aku main netball balik?percaya ja la ye.wahaha dasyat kan! perghhh penat gila kot main 2game  straight.Habes sengai-sengai badan dengan warming up pun macam hampehh.haha tapi alhamdulillah dapat no2! memang la no2 sebab ada 3 group ja yang btanding.haha





3)Shopping + Study + Makan
teman kawan shopping habeskan boucher.Aku punya boucher?dah habis berkurun dah aihhh

buang tebiat di hari ahad.haha pagi buta dah kerabat tangga library! at least hari ni lebih rajin dari semalam kannn?

ranap duit kat SR + duk pekaya SR!
p/s:minggu depan ada 2 ketoi test.Memang jadi zombi abadi la aku!#teriakkk dalam hati yang paling dalam#
 
yang benar
cikcikedis

Thursday, 9 May 2013

USM Style-Polymer In Wonderland!

Assalamualaikum!
hari ni aku nak cerita pasai dinner hari tu a.k.a polymer night! makanan dia perghhhhhhhh sedap tu tak dak dah la. Tempat dinner tu kat Safira Golf Club kot.Ntah la aku pun dah lupa nama tempatnya sebab focus utama aku makanan ja.wahaha
Masa dinner tu aku kena duduk sebelah laki. Ayah dia orang yang hebat kira macam penceramah jugak la.*ceramah ayah dia best banyak info boleh dapat* sebab tak cukup tempat jadi kena duduk sekali la duduk dengan budak cina sekali.Dalam hati duk cakap "rugi aihhh bayaq 50henggeeet kalau ambik banyak mesti kena bahan punya". Elok-elok ja MC tu cakap ok first year boleh ambik makanan aku dulu-dulu yang bangun.wahaha teruk gila.Ambik bergunung ni makanan haha.aku ingat aku dah habis teruk dah rupanya budak laki yang duk semeja dengan kami tu siap bawak tupperware lagi. Gila punya tak malu.HAHAHA

stage!


budak cina yang duk semeja dengan aku.depa ni kaki game semua


gambar 1 meja.

motif uplod gambar ni?sila focus yang sebelah kanan sekali! sangat stylo mai dinner!haha awesome!


persembahan 1st year!

acapella yang tak menjadi sebab tak dak mike!! hampeh penat belatih


abg/kakak 4th year! deabakk

punya nak masuk dalam gambar habes tolak kepala orang.haha

p/s:dinner yang awesome! thanks untuk kakak/abang 3rd year yng susah2 organize dinner ni! :)

yang benar
cikcikedis

Thursday, 2 May 2013

Berniaga pulak!

Assalamualaikum!
walaupun cerita ni dah basi nak update jugak! sebab penat dia masih terasa sampai tulang sum-sum! hahaha minggu lepas aku kena berniaga untuk melengkapkan tugasan sebagai pelajar yang mengambil subjek Teras Keusahawan! #ayat lengkap aku bagi.amekaww!#.
Sangat-sangat la letih sebab nak selang seli dengan team jaga booth dari 10pagi-10malam.Gila bapak punya penat! dengan kelas yang berdereeettt lagi.Lebih awesome expo ni 2hari. Balik bilik teruss bummmmm loncat atas katil.Nasib baik dapat team yang ok and sporting boleh la aku curi-curi tulang sikit! :) Malam pulak ada malam kebudayaan K-ko! memang penuh la dewan yang serba kecik tu.Walaupun letih tapi seronok tau.Dapat la rasa macam orang kat pasar malam yang duk terjerit-jerit panggil orang beli tu. #trust me, i'am an engineer# hahaha

Masa expo ni kami jual baju laki!aku ingat tak laku sebab laki macam tak suka shopping.Tapi letak-letak ja baju jersey tu berebut macam goreng pisang.haha kami play safe sebenarnya.Tak bawak keluar modal apa pun cuma deal dengan kawan yang memang ada bisness baju. #bijak tak?#

psstttttt gambar tak dak! takdan nak transfer dah p delete! mat ngoii betoi aku ni
yang benar
cikcikedis