About me

My photo
Parit Buntar!, Penang, Malaysia
Bathroom singer,engineer to be,Bachelor of Polymers Engineering(USM),Ex-KMPPian (batch 2011/2012),Ex-SMK SBP(2006-2010), Kalau rasa plastik abadi jangan muncul depan aku. email: zara_madinah@yahoo.com.my

Monday, 25 February 2013

gelak dengan formula sendiri

Assalamualaikum..
peribahasa untuk entry ni 'malu bertanya sesat jalan'.
 
Tapi kalau p tanya orang yang sesat,anda juga akan sesat bersama beliau..HAHAH
yang benar
cikcikedis
 
 

Saturday, 23 February 2013

USM Style-Semester II

Assalamualaikum..

alhamdulillah..dah masuk semester II.Walaupun result semester I tak berapa nak cemerlang, terima ja la.Memandangkan result aku yang gempak tu bawah 3.0 JPA akan hantar surat cinta depa kat aku (warning letter).muehehe Bukan senang nak dapat surat cinta.Nak buat macam mana kan?benda dah jadi.Memang salah aku pun main banyak sangat.Tak ingat dunia punya main. Hari first semII aku dah kena basuh cukup2 punya dengan lecturer material eng. Kena kaw2 punya.In sha Allah,sem ni nak pulun sikit.muehehe *takut pulun mula-mula ja.Ending dia sama jugak* 



courses semII!harap lebih baik dari semI      
woooo..kelas padat gila..macam-macam bau duk ada.pening kepala



tengah fikir nak bawak jentera di USM.Basikal mungkin?   

p/s:dua entry sebelum ni macam emo sikit.haha sometimes silent is good a answer!aku jenis tak kisah orang nak buat tahana kat aku.Tapi pikir la guna akal yang waras.Kalau tak suka orang buat kat kita,jangan kita p buat kat orang.Apa-apa pun buang yang keruh ambil yang jernih.Memaafkan itu lebih baik!

yang benar
cikcikedis

Sunday, 10 February 2013

sakit hati!

Assalamualaikum!





#stop lying bro! it's hurts people.Aku dah cakap aku tak suka manusia yang bohong sebab nak bagi orang lain nampak bodoh.Sila fikir guna akal yang waras.tepuk dada tanya selera!ops..I'm sorry,i forgot that i only exist when you need something!chaww!

yang benar
cikcikedis

Friday, 8 February 2013

I've been a BAD FRIEND!

Assalamualaikum!

Dear best friend,
You're weird,you're not perfect,you're fail!But,that's okay.I'm like that too.We laugh at the randomest things.You also know my ungliest side.Even though we disagree each other,but you still be my bestfriend.When i'm sad,you were always thre to make sure i'm okay.Thanks for being there for me! 

Please,don't judge me unless you have looked trought my eyes,experiences what I have, and cried as many as me.You know what?the MOST painful goodbyes are the ones that are NEVER SAID and NEVER EXPLAINED!I know you will read this and i just want you to know that FRIENDSHIP is not about whom you have know the longest but it'a about who came,and never left your side!
TQ for being myfriend!hope to see you again and goodluck for your future!


 
#It's really amazing when the stranger become your bestfriend, but it's really sad when the bestfriend become stranger!


yang benar
cikcikedis

Friday, 1 February 2013

Meng-gila masa study week!

Assalamualaikum! peacee yooo..
lama tak update blog.Alhamdulillah,exam semua dah habis.Dah dekat 2 minggu dah cuti sem tapi tak dak masa nak update blog.huhu

Study week kali ni aku rasa paling sadis sekali.Sebab orang lain semua dah balik tapi aku kena tunggu seminggu gap untuk last paypeeerrr aku.Bayangkan aras aku ada dalam 18 bilik lagu 2 yang menyala lampu cuma 3 or 4 bilik ja.Sengap macam apa ja.Seram pun ada.Exam pun boleh tahan "senang".Alhamdulillah,macam biasa yang baca semua tak masuk! memang aku lawan sengih la dengan kertas 2.Sedih tu memang ada,tapi salah aku jugak sebab tak buat preparation! lagi 2 3 hari nak exam baru kalut cari nota.Haaa hammbeeeekkkk!

Dalam duk study week yang tak dak masa dah tu,boleh pulak aku p layan runningman mau tak mau punya lepas tu turun kafe memang tak ingat dunia punya duk makan..hahaha orang kata makan itu perlu!







Sebenarnya aku kemas baju ni seminggu sebelum aku balik.keroohhhhh kerooohh nampak tak semangat waja aku tu?USM pelik sikit.Cuti sem kena hangkut semua barang bawak balik or tinggal kat stor.Kira kena kosongkan bilik tu macam mula-mula masuk la.Aku yang lurus lagi straight ni memang ikut peraturan.











Kotak yang aku nak simpan barang tu dah rosak belubang. So aku pun apa lagi buat cerdik aku la.



 At first, feel like an engineer and want to shout “trust me,i’am engineer”.Last-last baru perasan buku untuk last paper pun aku terhummbannn sekali dalam tu.Macam biasa la, p kopak balik la kotak yang aku balut tu.Adoi,lengai betoi la. :’(

 Time study week tu aku sempat lagi p jalan-jalan pusing pekan ;P
 p/s:sekarang ni sibuk jaga kedai ayah!next entry yaa..bubbyeee!


yang benar
cikcikedis