About me

My photo
Parit Buntar!, Penang, Malaysia
Bathroom singer,engineer to be,Bachelor of Polymers Engineering(USM),Ex-KMPPian (batch 2011/2012),Ex-SMK SBP(2006-2010), Kalau rasa plastik abadi jangan muncul depan aku. email: zara_madinah@yahoo.com.my

Sunday, 28 October 2012

Kem Khemah Kecemerlangan (PPKejuruteraan Bahan & Sumber Mineral)

Assalamualaikum! peeeewiiitttt wish all of u have a wonderful hari raya! :D
entry kali ni nak cerita pengalaman masuk hutan lipur (kem 3 hari 2 malam).Wahhhh campus life aku kira asyik-asyik hutan ja.Hari 2 mula2 daftar dah kena masuk hutan..sekarang kena lagi..walawehhhhhh!kem ni fakulti (kt USM panggil School) yang anjurkan objective kem ni nak rapatkan hubungan silaturrahim di antara student 1st year yang ada bawah School ni.School of Material & Mineral Resources ni ada 3 kos eg:polymers eng,material eng & MR eng. Kem ni boleh consider oke + awesome sebab lecture yang aturkan aktiviti so senior tak dak banyak peluang sangat la nak buli kami..hahaha

1st day(jumaat petang): bertolak pergi ke kem Hutan Lipur Bukit Panchor..around 10mins-15mins from USM.Bus tinggal kami tepi jalan then kena galas beg yg berat sangat 2 dan jalan dalam 2km! '== sigh! dah sampai kat hujung2 jalan 2 ada senior yang mai bawak kereta dan tolong bawakkan beg..hahaha best gila ringan bahu.Dah sampai 2 kami kena tengok ahli khemah dan mula pacak khemah..1 khemah = 3orang so selesa sikit la.Disebabkan kami semua dah di latih masa PIMPIN SISWA hari 2 jadi pasang khemah 2 tak jadi masalah dah la sebab semua dah tau *ehemmmmmmm3..belagak sikit* dah habes pasang khemah kami solat makan bergambar + tunggu student lelaki balik solat jumaat!agak rilex jugak la kem ni.Aktiviti dia biasa-biasa ja.Cuma tempat dia la kala jengking,lipan segala mak nenek ada.petang tu pulak sesi lantik ketua kump dan aktiviti bersama dekan! dekan pun jenis yang otak senget jugak.Denda gila2 punya..haha
malam 2 kami kena buat logo kump,sorakan,bendera dll. ahhh..petang 2 Timb Dekan bagi barang amanah.Aku memang cukup tak suka bila kena jaga barang amanah dah la barang amanah yang depa bagi 2 pun telur grade E sorang sebijik.Aku pegang ada kot dalam 5 min pastu dia jatuh retak.aku takut kena denda aku buh plaster kat telur 2.HAHAHA terasa sangat bodoh masa 2!
sapa2 yang kantoi telur retak/pecah kena belakon untuk dapatkan barang amanah balik.




packing bag :D

Khemah-mates!HAHA *baju biru 2 roommate..so untung jugak la dapt 1 khemah*


Dalam perjalanan ke Hutan Lipur Bukit Panchor!
with bff ~laila~


2nd day (sabtu) :pagi2 ada senaman aerobik then sesi check barang amanah.Ada fasi 4th year 2 datang check barang aku.Sekelip mata ja dia ramas telur 2 then terus pecah! waaaaaaaa sedihnya rugi ja plaster aku yang hot 2.pagi 2 ada aktiviti "pulau harapan".Kena reka 1 pulau untuk masukkan 30k family.. *apa kebenda nth pnya aktiviti..aku tido je..hahaha* ptg 2 ada explorace!sedang asyik ber explorace dalam hutan turun lebat & tak berhenti.Air sungai belakang khemah semua naik. Ada khemah yg dah masuk air.Memang sangat tersentuh bila tengok Dr,Prof,Ir semua pensyarah2 semua basah dalam hujan untuk selamatkan barang2 dalam khemah * 5 star for all the lecturers*..tak cukup dengan 2 bekalan elektrik pulak terputus..walaweeehhh masa ni semua orang bersorak nak balik ja.Timb Dekan buat keputusan kami semua kena balik sebab hutan 2 bahaya kalau tak dak electric! yahoooooooooooooooooooooooooooooooooooooo..aku la paling cepat p beratuq nak balik 2..hahaha
Agak lama jugak la tunggu bus mai ambek.Kami sampai desasiswa around 9pm.Dr petang pakai baju basah.Memang mengundang demam la.
tengah tunggu keputusan Timb.Dekan nak balik USM ke x..psssttt sempat lagi posing..haha


3rd day (ahad): aktiviti kem sambung kat School.pagi2 cuci khemah n jemur bagi kering! pastu ada la ucapan penutup,bagi hamper semua.tersangat best! tapi sayang la banyak aktiviti yang tak boleh buat sebab kami balik awal dari yg sepatutnya.Tapi tak pa aku SUKA!hahaha

basuh khemah yang habes kena lumpur!




p/s:pengalaman p kem separuh jalan! kem yang AWESOME!

yang benar
cikcikedis

No comments:

Post a Comment