About me

My photo
Parit Buntar!, Penang, Malaysia
Bathroom singer,engineer to be,Bachelor of Polymers Engineering(USM),Ex-KMPPian (batch 2011/2012),Ex-SMK SBP(2006-2010), Kalau rasa plastik abadi jangan muncul depan aku. email: zara_madinah@yahoo.com.my

Wednesday, 12 September 2012

Orientasi Universiti Sains Malaysia (USM)

Assalamualaikum.. :D

sebenarnya dah dekat seminggu aku dah habis orientasi tapi biasa la hidup bermasyarakat memang busy muehehehe.. uhhh aku daftar 1hb september..haa time ni dah mula la hidup sengsara aku..


1hb (menangis): aku beratur punya panjang sebab mai lambat untuk daftar asrama then baru nak bernafas senior minta semua turun kat cafe sebab ada taklimat kat DU..serius jauh nak mampus DU 2..melecek teruk jugak la kaki aku..rush gila time ni dengan tempat pun tak tau kat mana senior macam dot2 ja..geram betoi aku tengok depa. Kalau masa jalan or makan depa suruh cepat2 tak pa jugak ni masa solat pun suruh cepat. Aku sendiri pelik masa mula2 masuk orientasi 2.Sayang sungguh bijak pandai tapi waktu solat pun tak mau bagi. Ada ka patut bagi 15min ja waktu solat. Dah la ramai orang stail tak pikir langsung. uhhh malam 2 depa lepas pukul1pagi sebab kami nyanyi lagu negaraku & lagu USM slow + tak semangat.. Dalam hati memang terbakaq la 

2hb (menangis):pagi2 buta dalam 5lebih dah kena berkumpul kat cafe sebab nak p pusat islam.time ni memang ngantuk gila la.Jalan pun mata duk pejam lagi.Hari ni penuh dengan taklimat! serius bosan!

3hb(menangis):sama jugak.. penuh dengan taklimat. time ni budak2 1year memang ambek kesempatan tidoq sepuas-puasnya la.haha ngantuk gila babi kot! opsss khinzier la sopan sikit muehehe

 4hb (ok sikit):macam biasa..pagi2 dah kumpul nak p DK pulak. Macam hareee aku lewat seminit ja kena duk depan semua orang then nyanyi lagu USM kuat2..dalam hati jangan tanya la pasai pa meluat dengan fasi 2..memang tak suka gila la orientasi kat sini. fasi semua stail duk hamun orang ja. tak pikir hati orang lain langsung.sampai ja kat DK kami kena nyanyi lagu negaraku dari 9am-12am *what the fishh!* sementara duk tunggu orang buat matrik card + pendaftaran kat pusat pengajian. serius meluat kat ketua fasi 2 * abg zul azmy! * mulut dah la macam apa ja..stail malukan orang depan2 punya

5hb (tabah dengan apa yang ada):hari ni hari bersama pusat pengajian (school). Dekan pun otak jenis gila2 punya.siap ajak main belon ikat kat kaki lagi haha.Dah 2 siap kata lagi kalau lupa sangat pangkat dia panggil pakcik pun tak pa.jangan cakap aku hang sudah.muahaha paling best depa sedia makanan..lapaq kot dah berapa hari tak dan makan.Program dengan school memang sempoi la hilang stres dengan fasi.Lepas 2,lawatan ke perpustakaan. Serius 1 kejadah apa pun aku tak paham deme ni kata apa..muahaha staf yang explain 2 pun cakap slow sangat dah la aku tak cukup tido ngantuk..silap dia la kan..

6hb (enjoy!):pagi2 buta kena bkumpul sebab ada explorace.memang aku meluat la mesti kena buat bukan-bukan punya.semua ada 7 games..
1st:kutip cokelat dalam tepung..coiiii tetelan tepung kot!ee yakkkk!
2nd:combine tapak tangan dengan kawan then buh air pastu buh dalam botoi.botoi 2 pulak sorang kena letak atas kepala.memang lencun la kawan 2..haha
3rd: kena pas getah guna straw dari mulut ke mulut.ceit!!
4th:kena pusing 10kali then bawak bola guna kaki lalu kat cone.memang ada yang muntah monggek
la.pening duk pusing.yang jatuh teduduk pun ada..muahahaha aku terlepas dari games ni sebab duk belakang + masa habes..
5th: apungkan klip kertas dalam air.tak best pun game ni..muehehehe
6th:cari bendera malaysia! masa ni memang dahaga gila..rasa sikit lagi nak pengsan dah
7th:kena lari dalm lumpur.uishhhh aku ni dah la kasut sport ada seketui ja.fasi 2 paksa jugak..mau tak mau kena jugak la..hareee betoi.. rasa nak sepak buang ja depa 2..jenis buat aktiviti gila2 punya..kami yang 1st year ni memang tak da pilihan la kan..

dah habes explorace kami ada latihan untuk makan malam penutup majlis orientasi.masa ni memang tak pikiaq apa dah kira nak bagi habes cepat2 ja orientasi ni..serabut perut aku.muahaha petang 2 pulak ada walkrobik dengan dekan2 semua. time ni ja la rasa santai sikit pun.then malam 2 pulak majlis makan malam. malam ni aku kenai la jugak 2 3 orang kawan baru psssttttt aku makan kat meja vvip tau hahaha serius terasa istimewanya gueeee! *end of penyeksaan pelajar baru *

p/s:aku letih gila masa ni..tapi nak buat macam mana kan bersabar ja la..banyak lagi aktiviti sebenarnya eg:majlis sambutan siswa,bersama pemimpin,taklimat berpuluh2..tapi semua 2 aku tido..muahaha so tak cerita la.. luv u polymers engineering! :')

yang benar
cikcikedis

       

4 comments:

  1. Macam seram je nk masuk USM ni. Huhuhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni kat kejut. Kalau induk rilex sikit. :) rilex jaaaa. x dak benda sgt punnn.

      Delete
  2. Baju time orientation pakai apa

    ReplyDelete
  3. Baju time orientation pakai apa

    ReplyDelete