About me

My photo
Parit Buntar!, Penang, Malaysia
Bathroom singer,engineer to be,Bachelor of Polymers Engineering(USM),Ex-KMPPian (batch 2011/2012),Ex-SMK SBP(2006-2010), Kalau rasa plastik abadi jangan muncul depan aku. email: zara_madinah@yahoo.com.my

Friday, 21 September 2012

Kem Pimpin Siswa USM



Assalamualaikum semua..hari tu cerita pasal orientasi kan?sekarang nak cerita aku p kem pulak..Dengaq memang macam tak logic budak U kena p kem kan?tapi kami budak USM yg cekal kena p..muahaha *cekal la sangat hari2 teriak* lepas ja habis makan malam minggu orientasi depa panggil suruh p beratuq amek baju.Tengok stail kedengki gila dengan aku.Baru nak santai2 kenyang perut suka hati depa hancurkan semuanya.haha ayat orang gila!



dapat baju,cap,beg travel! semua free!!


Kem ni special untuk budak Usm sahaja sebab depa nak melahirkan pelajar yang tahan dari segi fizikal & mental + tahan maki..muahaha serius aku tak suka kem2 macam ni.Stail denda gila-gila punya! Trademark kem komander aku “jika anda dongak ke atas nampak langit,pergerakan anda haruslah BERLARI!” nampak tak seksanya hidup aku duk dalam hutan 2 kot mana pun berlari.nampak tak permainan depa? :’) aku dapat KEM CINTA ALAM KELIMAT,SG SIPUT (U) PERAK *sila google utk maklumat lanjut hoho*


Hari pertama:Mula2 sampai semua seronok coz  tempat 2 cantik gila.Ada sungai,nak masuk kem 2 kena lalu titi gantung dalam 8meter ada kot.Mula naik 2 melelong2 jugak la.Rasa dia macam mabuk laut 2..perghhh terbaikkkk kan? Dah sampai2 tu depa bagi rilex dulu makan enjoy cari kawan then solat.Haaa..solat kena jamak sebab depa Cuma provide masa solat zuhur ja..kalau tak jamak memang tak dan nak solat.Dah habes semua 2 depa bagi group n company.

mula-mula sampai

pelantikan Along & Angah

Lepas ja dah berbedak semua,kami kena pasang khemah sendiri.gue ulangi ya SENDIRI! Tak pernah dalam sejarah hidup aku pasang khemah.Dah la tu,khemah aku paling jauh+ selang 2tapak dari khemah laki!time ni aku risau dah.takut jadi apa2 yg tak baik dah la duduk hujung sekali. *khemah aku paling buruk..sikit lagi nak roboh* malam 2 main game macam2 sampai 1am.Aku dgn budak2 khemah aku seronok la p mandi semua sebab memang tak mandi 1 hari.Elok pukul2am siren bunyi sebab ada jungle tracking.aku sesat kot dalam hutan nasib baik fasi jumpa kami balik.Mula2 masuk hutan serius badan aku jadi ringan sebab kaleh2 tepi nampak kubur..hahaha kubur beb! Sapa tak takut..jungle tracking ni habes 6.30am.Then, kena kumpul balik pukul 7.00am.What the fish!

tengah gali lubang nak letak serbuk apa ntah

Get Ready for jungle tracking!



Hari kedua:Pagi 2 semua kena buat senaman + sarapan pagi.Senaman pun serupa tarian moden seksa nak mampus kena ikut.AKtiviti dalam kumpulan (games,masak,sembelih ayam sendiri) petang 2 pulak kena explorace dalam hutan 2.ada 6 check point!
1st:kena makan bubur yang masin sesangat + kopi bercampur kicap pekat.
2nd:kena selup tangan dalam bekas msteri.aku kira bertuah sebab terpilih untuk selup tangan dalam 2.*&%^!! Dalam bekas 2 ada katak 10 ekor,perut ayam,bangkai ayam,daun,ranting.Memang jerit gila2 la.aku dah la geli sikit bab2 macam ni
3rd:cabut rumput kubur!
4th:rempuh halangan
#yang lain tak dan buat!hahaha
Malam 2 pulak kena buat persembahan.Ala-ala malam kebudayaan la.Sapa buat tak best kena tolak masuk sungai tepat 12am! Group aku ok gak kami terselamat!! Oh yeaaahhhh


kena denda! :)
malam kebudayaan!

Hari ketiga:di sebabkan malam 1st tak tidoq.kami semua jadi longlai ketua kem marah sangat tengok orang lembik.dia denda macam2 eg:lompat bintang berpuluh kali (3 kali lompat baru kira 1),push up sebelah tangan,ukur padang (berguling kat padang max:20glingx5kali buat) time ukur padang memang ramai yang muntah.pening kot!last sekali balikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!

push up! sebelah tangan beb!

ukur padang!
Along = Penghulu yang rancak!
bahagia ja muka!excited nak balik..muahaha

p/s:aku sebenarnya tak suka sangat cara depa conduct kem ni.masa aktiviti banyak tapi masa solat tak da.pelik minggu orientasi pun sama jugak macam 2.aku rasa tak salah depa bagi ruang untuk solat lebih sikit.tak guna bijak pandai kalau tinggal agama.sekian! 


yang benar
cikcikedis



2 comments:

  1. btol2..solat tinggal maknanya ibarat rumah xdak tiang...buat ape kejar sgt dunia..akhirat p0n perlu kita seimbangkn..bnyak lg cara nk bg pelajar usm pandai..xperlula sampai agama tinggal ke blakang..wallahuaklam :)..sy akn pergi kem untuk siri 3...tq,atas info...p/s..jomla kite membangun bersama islam..krn islam itu indah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. x tau nak salahkan sapa.masa kem solat dalam keadaan yg baju kena tanah,tapi darurat.terpaksa.gdluck utk kem.semoga x kena denda yg pelik2.haha

      Delete