About me

My photo
Parit Buntar!, Penang, Malaysia
Bathroom singer,engineer to be,Bachelor of Polymers Engineering(USM),Ex-KMPPian (batch 2011/2012),Ex-SMK SBP(2006-2010), Kalau rasa plastik abadi jangan muncul depan aku. email: zara_madinah@yahoo.com.my

Friday, 21 September 2012

Bermula Disini!



Assamualaikum! Hmmm tak sangka kan dah 4minggu aku jadi MAHASISWI IPTA.Nampak senang tapi sebenarnya susah,beban,berat hati semua ada. *tak kan aku homesick kot.tak cun la macam ni :’)* aku pun tak tau la.aku rasa macam tak boleh nak paham semua benda.Lecturer kat sini semua berdiri depan laptop cakap ja.Yang tak tahan calculus(math) ajar formula ja then ada test.Sah2 la aku dapat kosong!!haishhhh..serabut sangat sekarang.Lepas ni lagi banyak kerja + quiz.Kadang2 aku rasa macam tak mampu dah nak bohong semua orang yang aku sebenarnya dah patah semangat!bukan senang nak belakon depan orang kita happy,ok padahal sebaliknya.Aku sendiri pun tak tau apa yang akan jadi dalam hidup aku lepas ni!

“YA ALLAH,kau mudahkanlah urusan hambaMu ini.sesungguhnya hanya Engkau yang Maha Mengetahui yang telah terjadi,yang sedang terjadi dan yang akan terjadi.Tetapkanlah didada ku ini dengan semangat untuk berjuang demi bangsa dan agamaMu.YA ALLAH,bantulah perjalanan hidupku YA ALLAH sesungguhnya aku serahkan segala-galanya kepadaMu.aku pasrah & redho dengan apa yang akan berlaku.Engkau jadikanlah aku hamba yang sentiasa redho dengan apa yang Engkau berikan.aku mohon YA ALLAH”

P/S:MENITISKAN AIR MATA KETIKA ENTRY INI DI TULIS.SANGAT2 RASA TERTEKAN!



yang benar
cikcikedis



No comments:

Post a Comment