About me

My photo
Parit Buntar!, Penang, Malaysia
Bathroom singer,engineer to be,Bachelor of Polymers Engineering(USM),Ex-KMPPian (batch 2011/2012),Ex-SMK SBP(2006-2010), Kalau rasa plastik abadi jangan muncul depan aku. email: zara_madinah@yahoo.com.my

Tuesday, 5 April 2016

Coward.

 "Congratulations. You are broken. You are now a coward."

I don't know why we all hang on to something we 're better off letting go. It's like we're scared to lose what we really don't even have. Some of us say we'd rather have something than nothing at all. But, the truth is to have something halfway is harder than not having it at all. 

Antara peluang dan keinginan.
Antara cabaran dan kepuasan.
Antara dia dan masa silam.
Antara sayang dan kejujuran.

Thousand feeling.
Years wasted.
And yes. Im still a coward.



Enough is enough,
AY

Thursday, 22 October 2015

#JejakaBerbajuUngu



When something amazing happens, he's the first one you want to tell.
He's not afraid to tell you when you are with the wrong guy.
He's the first one you call when things are going wrong.
He's the first one there when you need shoulder to cry on.
When you imagine your perfect guy, you think of him.
Your friends wonder why you aren't together yet.
He knows when things aren't right.
He is amazing in every single way.

And I just want to say,
Thank you for 6++ years of friendship. :)

R E A L   M A N   CAN'T   BE   STOLEN

AzimahYusoff

Wednesday, 9 September 2015

Salam Rindu.


I really want to be strong.
I really do.
I've built a wall around myself. Just to protect from more hurt and damage.
Dalam hidup ni segala jenis keputusan kita pernah buat.
Dan kadang keputusan tu kita fikir terbaik untuk kita dan sekeliling.
But sometimes, despite our good intentions, we make bad choices.
Bad choices yang akhirnya menjahanamkan diri kita dan orang yang kita selalu ada dengan kita tak kira apa pun yang jadi.
Aku percaya pilihan atau keputusan yang salah awalnya akan bawa aku to the right places.
Mungkin jauh lagi perjalanan kita.
Risiko itu besar.
Dan aku belum bersedia.
Maafkan aku lambat tersedar dari 'sakit yang panjang'.
Aku perlukan masa.
Semoga kau sentiasa dalam lindunganNya.
Aku akan cari bila aku bersedia. 
Cuma aku percaya,

R E A L   M A N   CAN'T   BE   STOLEN

I'm done here.

AzimahYusoff

Monday, 10 August 2015

Hold on.

Ujian.
Ujian itu untuk jiwa yang kental menerimanya.
Ujian yang menguji keupayaan kita untuk menerima sebenarnya mengajar kita untuk jadi manusia yang berjaya.
Berjaya tunduk kembali kepada Dia yang satu.
Berjaya kembali kepada Pencipta.
Berjaya ikhlaskan hati.
Benarlah janji Dia ujian itu untuk jiwa yang mampu menerimanya.
Bukan untuk membebankan tetapi untuk membuktikan kasih sayang Pencipta terhadap hambaNya.

Semoga kekal tabah sahabat.

AzimahYusoff

Thursday, 4 June 2015

Silence.


Dont take people for granted. No matter how much they love you, people get tired eventually.
Yup. Exactly.
People will get tired.
Sometimes it's better to keep silent than to tell others what you feel.
Because it hurts badly when you come to know that they can hear you. But cant understand.
Kejar apa yang perlu.
Tinggal apa yang sepatutnya.
What is meant to be will always find its way.
Someone yang kadang-kadang kita boleh text, give them a call pagi-pagi.
Kita ingat penting rupanya tak.



Saturday, 16 May 2015

Aturan.



Menyukai seseorang itu boleh bawa dua maksud, Satu, membahagiakan. Dua, menjahanamkan. Kau pilih.

Soal hati. Tak pernah sudah.
Kita yang leka dengan dunia.
Kita.
Bukan orang lain.
Kita.
AturanNya dah ada.

AzimahYusoff

Thursday, 7 May 2015

Pendosa Tanpa Noktah.

Assalamualaikum.
Masih jelas pertanyaan seorang hamba Allah ni.
"Kau rasa kau layak dengan orang baik macam dia?"
Tersentak.
Mulanya marah menguasai diri. Tapi bila fikir balik. Tak sungguh orang tak kata. :)
Mungkin aku yang kena belajar terima pendapat orang. Asyik nak ikut kepala angin sendiri susah jugak. 
Ntah.
Tak pernah terlintas pun layak. Sebab aku dan dia berjarak berbatu akhlaknya.
Aku masih baiki diri. Aku masih sendiri lawan nafsu di hati. Aku masih sendiri mencari apa yang perlu ada untuk "nanti".
Apa mungkin manusia pendosa macam aku layak dengan orang sebaik dia?

Masih banyak yang perlu di baiki. Terlalu banyak.
Lopong dosa merata.
Lopong keji penuh di dada.
Terlalu banyak. 

Azimah Yusoff